Σ. Βαρδάκης: «Οι προσδοκίες των πληγέντων και οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης για αποκατάσταση των ζημιών στον Δ. Χερσονήσου, κόλλησαν για τα καλά στη λάσπη»

Σ. Βαρδάκης: «Οι προσδοκίες των πληγέντων και οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης για αποκατάσταση των ζημιών στον Δ. Χερσονήσου, κόλλησαν για τα καλά στη λάσπη»

Σε καμία ενέργεια μέχρι και σήμερα δεν έχει προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών για την αποζημίωση των πληγέντων του Δήμου Χερσονήσου μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες του Οκτώβρη – Νοέμβρη 2020, σύμφωνα με την απάντηση που δόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, σε ερώτηση του Σωκράτη Βαρδάκη.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Σωκράτης Βαρδάκης έκανε αναφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά σε πρωτοφανείς θεομηνίες, που οδήγησαν σε πολλές περιπτώσεις στην ολοκληρωτική καταστροφή των περιουσιών τους, χωρίς ωστόσο να έχουν λάβει την αποζημίωση για οικοσκευές, αλλά ούτε και για τις ζημιές στις κτιριακές υποδομές.

Ο Υπουργός Οικονομικών στην απάντησή του, παραδέχεται ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί από το επισπεύδον Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Κοινή Υπουργική Απόφαση οριοθέτησης για τον Δήμο Χερσονήσου, που είχε πληγεί από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

«Έξι μήνες συμπληρώνονται από τις πρωτοφανείς θεομηνίες Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2020. Έξι μήνες που οι πολίτες που δεν έχουν λάβει οικονομική ενίσχυση, με αποτέλεσμα να φιλοξενούνται ακόμα, καθώς δεν μπορούν οικονομικά να επισκευάσουν τις κατοικίες τους. Έξι μήνες επιχειρήσεις, που έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές και χρειάζονται την συνδρομή του κράτους προκειμένου να επαναλειτουργήσουν, αγνοούνται επιδεικτικά από την Κυβέρνηση, μία ανάσα πριν το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου. Οι προσδοκίες των πληγέντων και οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης για αποκατάσταση των ζημιών στο Δ. Χερσονήσου, κόλλησαν για τα καλά στην λάσπη» δήλωσε ο Σωκράτης Βαρδάκης.

Authored by: Katerina