Σ. Βαρδάκης: «Η Κυβέρνηση με τις πολιτικές που εφαρμόζει συνεχίζει να αποδυναμώνει και να απαξιώνει τον μοναδικό οργανισμό κοινωνικής ωφέλειας»

Σ. Βαρδάκης: «Η Κυβέρνηση με τις πολιτικές που εφαρμόζει συνεχίζει να αποδυναμώνει και να απαξιώνει τον μοναδικό οργανισμό κοινωνικής ωφέλειας»

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του μοναδικού πλέον φορέα κοινής ωφέλειας της χώρας του Ο.Α.Ε.Δ. συζητήθηκαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του προέδρου και της γ.γ. του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΑΕΔ κ. Νίκο Σπανό και Παναγιώτα Παπαϊωάνου, του Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης κ. Γιάννη Πάγκαλου με τον βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτη Βαρδάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της κοινοβουλευτικής παρέμβασης του κ. Βαρδάκη στις 14 Αυγούστου, αναφορικά με το πρόβλημα της Υποστελέχωσης του Οργανισμού. Όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ο Οργανισμός έχει επιφορτιστεί το τελευταίο διάστημα με επιπλέον δράσεις που αφορούν όλους τους ασφαλισμένους και όχι μόνο τους ανέργους (π.χ. πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού), χωρίς ωστόσο την αντίστοιχη στελεχιακή ενδυνάμωση.

Στην έτσι κι αλλιώς δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει ο υποστελεχωμένος Οργανισμός, προστέθηκαν οι παρατάσεις των επιδομάτων και τα έκτακτα επιδόματα λόγω κορονοϊού, ενώ το προσεχές διάστημα, λόγω της λήξης της τουριστικής περιόδου και της διακοπής των εποχιακών επαγγελμάτων, η πίεση προς τους υπαλλήλους του οργανισμού θα ενταθεί δραματικά.Η κατάσταση πανδημίας που έπληξε τη χώρα το προηγούμενο διάστημα, οδήγησε σε ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, που στόχο μεταξύ άλλων είχε τη διεκπεραίωση συναλλαγών με το δημόσιο άμεσα, ωστόσο στην πράξη αποδεικνύεται ότι οι διαδικασίες δεν έχουν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ έρχεται να προστεθεί και η ανησυχία τους για την υποχρηματοδότηση του Οργανισμού, ιδιαίτερα μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, στο μέρος που αυτές αντιστοιχούν σε κρατήσεις υπέρ του Οργανισμού.

Ο κ. Βαρδάκης, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τον Διευθυντή για την ενημέρωση, δεσμεύτηκε ότι «θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αναδεικνύουμε τα προβλήματα του Οργανισμού μέσα από Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις.

Ταυτόχρονα οφείλουμε να αναδείξουμε το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης, μετά και την απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλουν οι εργαζόμενοι υπέρ ΟΑΕΔ, σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τους ανέργους της χώρας μας που συνεχώς αυξάνονται αριθμητικά, όπως αυξάνονται και οι μακροχρόνια άνεργοι που χρίζουν σημαντικής στήριξης το επόμενο διάστημα».

Authored by: Katerina