Σωκράτης Βαρδάκης: «Η απόσυρση του κατάπτυστου νομοσχεδίου για την διάλυση των λαϊκών αγορών αποτελεί μια πρώτη νίκη παραγωγών, αγροτών και εμπόρων»

Σωκράτης Βαρδάκης: «Η απόσυρση του κατάπτυστου νομοσχεδίου για την διάλυση των λαϊκών αγορών αποτελεί μια πρώτη νίκη παραγωγών, αγροτών και εμπόρων»

Τη διάθεσή της να αποσύρει το σχέδιο νόμου εξέφρασε η Κυβέρνηση κατά την πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποίησε με εκπροσώπους των ομοσπονδιών λαϊκών αγορών.

«Στην αρχή οι αρμόδιοι αδιαφορούσαν για τις έντονες αντιδράσεις και τις σοβαρές διαφωνίες της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων, των κατά τόπους Συλλόγων παραγωγών αγροτικών προϊόντων και πωλητών λαϊκών αγορών ολόκληρης της χώρας και δεν εξέφραζαν καμία πρόθεση ουσιαστικού διαλόγου.

Η Κυβέρνηση, αγνοώντας αρχικά πλήρως τον ιστορικό κοινωνικό ρόλο των λαϊκών αγορών και αδιαφορώντας για τους ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα, κάτι το οποίο φάνηκε κατά την διάρκεια της πανδημίας, αφού δεν στήριξε ουσιαστικά τους πληγέντες, αποφάσισε εν συνεχεία να προωθήσει ένα απαράδεκτο νομοσχέδιο, οδηγώντας παραγωγούς, αγρότες, εμπόρους, εργαζόμενους σε αδιέξοδο.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των ομοσπονδιών των λαϊκών αγορών, αλλά και τις συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, φαίνεται ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν θα διατηρήσει τις βασικές διατάξεις του σχεδίου νόμου, που μόνο σε εξαφάνιση θα οδηγούσαν τη λαϊκή αγορά.

Άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η φωνή μας αποτελεί δύναμη και κάθε συλλογική προσπάθεια αποδίδει αποτελεσματικά.

Η απόσυρση του κατάπτυστου νομοσχεδίου για την διάλυση των λαϊκών αγορών αποτελεί μια πρώτη νίκη παραγωγών, αγροτών και εμπόρων»

Authored by: Katerina