Σωκράτης Βαρδάκης: «Αντί να λύνουν προβλήματα, δημιουργούν καινούρια»

Σωκράτης Βαρδάκης: «Αντί να λύνουν προβλήματα, δημιουργούν καινούρια»

Οι ελληνικές τράπεζες τα τελευταία 2 χρόνια περίπου, προκειμένου να μειώσουν το λειτουργικό κόστος τους αλλά και για να μην αποκοπούν από τους πελάτες τους στην επαρχία, έχουν επιλέξει, να λειτουργούν κατά τόπους υποκαταστήματα 2-3 μέρες την εβδομάδα.

Τις τελευταίες μέρες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και μετά τις αποφάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης να χορηγείται άδεια ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους (γονείς, άτομα με αναπηρία, κ.λ.π.), έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο υποκαταστήματα τραπεζών στην επαρχία να μην λειτουργούν, ενώ οι διοικήσεις των Τραπεζών επικαλούνται λόγους έλλειψης προσωπικού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί στο νομό Ηρακλείου, το Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στον Κρουσώνα, περιοχή που αριθμεί σχεδόν 4.000 μόνιμους κατοίκους, γεγονός που προκάλεσε την κοινοβουλευτική παρέμβαση του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη.

Στην ερώτησή του ο κ. Βαρδάκης, υπογραμμίζει το γεγονός της ενίσχυσης προσωπικού με προσλήψεις , ώστε να αντιμετωπιστεί το παραπάνω πρόβλημα, όπως ήδη έχουν προχωρήσει οι άλλοι κλάδοι της οικονομίας που παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες λειτουργίας αυτή τη περίοδο (π.χ. σούπερμαρκετ, φαρμακεία, κ.λ.π).

Επίσης σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και σύμφωνα και με τις σχετικές αποφάσεις της Κυβέρνησης, το σύνολο των τραπεζικών υποκαταστημάτων και των δραστηριοτήτων του τραπεζικού τομέα, θα πρέπει να παραμείνουν ενεργά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ ταυτόχρονα το κλείσιμο ενός τραπεζικού Υποκαταστήματος στον Κρουσώνα, μπορεί να δημιουργήσει συμφόρηση πολιτών στα τραπεζικά καταστήματα του Γαζίου,  γεγονός που συμβάλει ακόμα περισσότερο στην μεταδοτικότητα του κορονοϊού.

Στην ερώτησή του ο κ. Βαρδάκης ρωτά ποιες είναι οι ενέργειες του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να παραμείνουν ανοικτά τα υποκαταστήματα τραπεζών στην επαρχία.

Authored by: sokratis