Στη βουλή το ψήφισμα του Δ.Σ. Φαιστού για τα δυσπρόσιτα από τον Σωκράτη Βαρδάκη

Στη βουλή το ψήφισμα του Δ.Σ. Φαιστού για τα δυσπρόσιτα από τον Σωκράτη Βαρδάκη

Σε συνέχεια των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεών του με θέμα τον επανακαθορισμό των δυσπρόσιτων σχολείων, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, προχώρησε στην κατάθεση αναφοράς στη Βουλή του ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαιστού, με θέμα «Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού σχετικά με την Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό των δυσπρόσιτων σχολείων».

Στο Ψήφισμα του Δ.Σ. αποτυπώνεται ακόμα μια φορά η ανάγκη επανεξέτασης των σχολείων που δεν συμπεριελήφθησαν στην τελευταία Υπουργική Απόφαση ως δυσπρόσιτα, που για τον Δήμο Φαιστού είναι εκείνα που λειτουργούν στα Βορίζια, τις Καμάρες και το Αντισκάρι. Υπάρχει φόβος για υποστελέχωση των σχολείων, γεγονός που θα οδηγήσει στην απώλεια αμέτρητων ωρών διδασκαλίας.

Υπενθυμίζουμε ότι, από την αρχή της χρονιάς, οπότε ήταν σε εξέλιξη η διαβούλευση του Υπουργείου Παιδείας, προηγήθηκε σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων του κ. Βαρδάκη, με αποκορύφωμα την συνάντησή του με τον Υπουργό κ. Γαβρόγλου, ο οποίος του δήλωσε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια που υπάρχουν, ώστε να τροποποιηθεί η Απόφαση και να συμπεριληφθούν ως δυσπρόσιτα τα σχολεία των περιοχών Βορίζια, Καμάρες, Αντισκάρι και οποιοδήποτε άλλο υπάρχει επιτακτική ανάγκη να γίνει.

Authored by: sokratis