‘’Να εξεταστεί το ενδεχόμενο ένταξης και των επιλαχόντων στο πρόγραμμα Υπομέτρο 6.1’’

‘’Να εξεταστεί το ενδεχόμενο ένταξης και των επιλαχόντων στο πρόγραμμα Υπομέτρο 6.1’’

Να ενταχθούν ακόμα περισσότεροι νέοι αγρότες στο πρόγραμμα Υπομέτρου 6.1 ζήτησε με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Ο κ. Βαρδάκης τόνισε ότι ήταν αξιοσημείωτη η μεγάλη συμμετοχή των Νέων Γεωργών από την πρώτη κιόλας στιγμή που δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του προγράμματος και ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αρκετοί ήταν αυτοί που κρίθηκαν επιλαχόντες στο πρόγραμμα.

Ενδεικτικά, για την περιφέρεια Κρήτης ο προϋπολογισμός, σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα ανήλθε στο ποσό των 24,8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των φακέλων των υποψηφίων από την Περιφέρεια Κρήτης, οι δικαιούχοι ανήλθαν σε 1.198, οι εν δυνάμει δικαιούχοι είναι 34 ενώ οι επιλαχόντες είναι 451 και οι απορριπτέοι 83.

Επειδή το μεγάλο ενδιαφέρον των νέων αγροτών που παρατηρήθηκε πανελλαδικά από την πρώτη στιγμή, αποδεικνύει την σημασία της ένταξής τους στο υπό μέτρο 6.1., ο κ. Βαρδάκης ζητά από τον Υπουργό να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης του προϋπολογισμού προκειμένου οι επιλαχόντες Νέοι Γεωργοί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας να ενταχθούν και εκείνοι στο Πρόγραμμα του Υπομέτρου 6.1.

Την ερώτηση συνυπογράφουν 44 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Επισυνάπτεται η ερώτηση

Authored by: sokratis