Μήνυμα του Σωκράτη Βαρδάκη για την εκδήλωση της Κ.ΑΛ.Ο.

Μήνυμα του Σωκράτη Βαρδάκη για την εκδήλωση της Κ.ΑΛ.Ο.

Με αφορμή την εκδήλωση για την Αλληλέγγυα Οικονομία και τη συνδρομή της σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, σε μήνυμά του προς τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, τόνισε τη νέα δυναμική που προσέδωσε στο χώρο η ψήφιση του σχετικού Νόμου.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρει στο μήνυμά του, «στόχος είναι να αναδειχθεί το πρόσωπο και η σημασία της Κοινωνικής οικονομίας ως πυλώνας ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας μέσα απο συνεργατικά σχήματα είτε με τη μορφή των ΚΟΙΝΣΕΠ είτε άλλων μορφών συλλογικοτήτων».

Στη συνέχεια υπογραμμίζει ότι για την κυβέρνηση, «η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία τίθεται στο προσκήνιο ως προτεραιότητα και εναλλακτικό τρόπο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.», ενώ σημειώνει παράλληλα ότι, «Η Κ.ΑΛ.Ο. μπορεί να αποτελέσει ένα τρίτο πόλο ανάπτυξης σενεργατικότητας αλληλεγγύης ανάμεσα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και ο στόχος είναι η κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα να αγγίξει τα ποσοστά τ του 10% της οικονομικής δραστηριότητας όπως καταγράφονται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Γαλλία Ιταλία και άλλες.»

Κλείνοντας τον σύντομο μήνυμά του, ο κ. Βαρδάκης τονίζει ότι: «αναμένεται τις επόμενες ημέρες η προδημοσίευση της προκήρυξης για την δημιουργία των Κέντρων Στήριξης της κοινωνικής και αλληλέγγυα οικονομίας για όλη την Ελλάδα ενώ θα ακολουθήσει η ενεργοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων στήριξης όπου έχουν εξασφαλιστεί 150 εκατ. ευρώ», δράσεις απαραίτητες για την ενίσχυση και ανάπτυξη αυτών των νέων επιχειρηματικών σχημάτων.

Authored by: sokratis